3dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit ja 0,5 tl soodat
1 tl kaneeli; ¼ tl jahvatatud nelki
1 muna; 1 munakollane
200 g rapsi- või päevalilleõli
3 dl suhkurt; 1,5 dl hakitud kreekapähkleid
1 dl riivitud kookost; 2 riivitud porgandit
2 munavalget; näpuotsatäis soola
Eelkuumuta ahi 170 kraadini. Määri lahtikäiv koogivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga. Sõelu kaussi jahu, küpsetuspulber, sooda ning maitseained. Klopi tassis lahti muna ja munakollane. Mikserda minutijagu õli koos suhkruga, lisa aeglastel pööretel edasi vahustades munad. Sega seejärel sisse kreeka pähklid, kookos ja riivitud porgand. Lõpuks sega ettevaatlikult hulka sõelutud jahu. Ära tainast liigselt vispelda, muidu jääb kakuke tihke struktuuriga! Vahusta puhtas kausis munavalged ja sool. Lisa vaht tainale kolmes osas, segades ettevaatlikult. Vahuportsukesed peavad tainas näha jääma. Tõsta segu ettevalmistatud vormi ning küpseta ahjus tund kuni tund ja 20 minutit. Koogi sisse torgatud puutikk peab jääma puhtaks. Lõpupoole kata kook fooliumiga, et see liigselt ei pruunistuks. Jahuta täielikult vormi sees.
Katteks:
200 toorjuustu; 65g võid
45 g tuhksuhkrut; 2 sl vedelat mett
1 dl kreeke pähkleid hakitud
Kattekreemiks klopi toorjuust kergeks ja kreemjaks. Vahusta teises kausis või, tuhksuhkur ning mesi. Seejärel sega toorjuust ja võivaht kokku ühtlaseks massiks. Määri kate koogile. Kõrgema kaku võid kaheks kettaks lõigata ja kreemi vahele määrida. Kaunista kreeka pähklitega
No comments:
Post a Comment