Saturday, March 5, 2011

Hõrk virsikukook

Koostis:
Põhi:
100g võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
1 purk virsikukompotti
200g hapukoort
200g kohupiima
2 väikest topsijogurtit ananassi
3 muna
2 tl vanillisuhkurt
1 dl suhkurt
1 tl sidrunimahla
Valmistamine:
Pane ahi sooja 200 kraadi juurde. Vahusta põhja jaoks toasoe või suhkruga, sega hulka muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 24-26 läbimõõduga(lahtikäivate äärtega) koogivormi põhja. Nõruta virsikud ja lõika sektoriteks. Vahusta munad suhkruga, sega hulka vanillisuhkur, kohupiim, hapukoor ka ananassitükkidega topsijogurt. Laota virsikud põhjale ja kalla peale täidis. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30-40 minutit või kuni kook on küps ja kauni värviga.
Minul sai kook pealt pisut liiga pruun, aga et kook ilusam saaks puistasin serveerimisel peale tuhksuhkurt.
Eriti hõrgu maitse annabki koogile just ananassitükkidega topsijogurt (originaalretseptis seda polnud). Ahjuõuna jogurt peaks ka väga hea maitse andma.

No comments:

Post a Comment