Friday, March 11, 2011

Hapukoore-meekook

Kui kook valmis tundus, et see nüüd küll meekoogi moodi pole. Jäi ainult loota, et pärast ühte ööd külmikus saavutab kook vähemalt oma õige maitse. Aga hommikul kui koogi ilusti tükkideks lõikasin polnudki tulemus nii hull, kui olin arvanud. Ja maitse sai suurepärane.
 
PÕHI:
2 muna
300g suhkur
60 g või
100g mesi (vedel)
450 g nisujahu
1 tl küpsetuspulber
VAHELE:
500g hapukoor
150g suhkur
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Sulata potis või ja lisa mesi. Tõsta hulka munavaht. Kuumuta keemiseni ning tõsta tulelt. Lisa jahu-küpsetuspulbrisegu ja sega ühtlaseks tainaks. Jaga tainas 4 palliks ning rulli kergelt jahusel laual piklikud tükid. Aseta küpsetuspaberile ning küpseta 175-kraadises ahjus 5-7 minutit. Lõika tükkide servad sirgeks ja tükid ühesuurusteks. Ääred purusta köögikombainis ja jäta kaunistuseks. Määri jahtunud kihtide vahele suhkruga segatud hapukoort ning kaunista puruga. Hoia kilega kaetuna külmkapis kuni järgmise päevani. Lõika ruutudeks.
Mida tumedamaks põhjad küpsetad, seda tugevama maitsega koogi saad.


No comments:

Post a Comment