Saturday, March 5, 2011

Juustukoogi-brownie´d

Seda juustukoogi-brownie´t ei teinud küll ma ise, kuid, kuna selle tegi praktikant minu juhendamise all, siis panen koogi ikkagi siia üles, sest see brownie tuli lihtsalt võrratult maitsev ja soovitan kõigil seda ka järele proovida. Eks ma ise ka millalgi teen seda kodus järele, kuid hetkel finants olukord ei luba kõiki vajalikke tooraineid soetada.
Alljärgnevast retseptist peaks välja tulema 8-9  brownie´t.
Koostis:
175g lihtshokolaadi
55g magedat võid
2 muna
175g peensuhkrut
65g nisujagu
55g isekerkivat jahu( jahu ,millesse on kergitusaine juba lisatud. Isekerkivajahu kodusvalmistamiseks lisa 200dl nisujahule 1 tl küpsetuspulbrit ja kuni 0,5 tl soola)
1/2 tl mandliessentsi(võib asendada 2tl amaretto likööriga)
200g magedat võid
200g lahjat toorjuustu (või kohupiima)
55g peensuhkrut
2 sl vahtrasiirupit(või amarettot)
2 muna
2 sl isekerkivat jahu
55g hakitud Kreeka pähkleid
Valmistamine:
Kuumuta praeahi 175 kraadini (gaasipliitidel 4.jaotus). Määri 20cm küljepikkusega ruudukujuline koogivorm rasvainega.
Sulata keeva veega kastruli kohale asetatud kausis shokolaad ja 55g võid ning tõsta kõrvale ootama. Vahusta 2 muna 175g suhkruga keskmises kausis heledaks ja kohevaks vahuks. Sega juurde 55g isekerkivat jahu ja mandliessents ja sulatatud shokolaad. Levita 1/2 segust ettevalmistatud koogivormi.
Vahusta teises kausis ülejäänud või ja 6 viimast koostisainet ning vala segu koogivormis olevale shokolaaditaignale. Tõsta ülejäänud shokolaaditaigen lusikatäite haaval peale, kattes juustutaigna nii palju kui võimalik. Puista pinnale hakitud Kreeka pähklid ja küpseta 30 minutit. Tõsta koogivorm restile jahtuma. Enne serveerimistlõika kook ruudukujulisteks brownie´deks. Kook sõilib õhukindlas karbis kuni kolm päeva.
Kuigi ma arvan et see saab sekunditega otsa ja säilitamiseks nagunii ei jagu.

No comments:

Post a Comment