Tihket niiske konsistentsiga shokolaadikooki võib pakkuda tee kõrvale, koos vahukoore või jäätisega saab sellest aga väga ahvatlev magustoit. Suurepäraselt sobib ka vaniljekastmega, nämm.
Koostis:
250g magedat võid
175 g lihtshokolaadi
340g fariinsuhkrut
300 ml espressot
250g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
55g kakaopulbrit
2 muna
tuhksuhkrut
Valmistamine:
Kuumuta praeahi 160 kraadini (gaasipliitidel 3.jaotus). Määri 23 cm läbimõõduga koogivorm rasvainega ja vooderda küpsetuspaberiga. Tõsta või, shokolaaditükid, suhkur, espresso keeva veega kastruli kohale asetatud kaussi ja kuumuta, kuni segu on sulanud. Sega ühtlaseks, seejärel jahuta 15 minutit.
Tõsta jahtunud shokolaadisegu kaussi, sõelu jahu ja kakao ning lisa segades munad. Vispelda elektrimiksriga ühtlaseks. Vala tainas koogivormi ja küpseta 1 tund.
Tõsta koogivorm ahjust välja ja jahuta 10 minutit, seejärel tõsta kook traatrestile ja lase täielikult jahtuda. Puista pinnale tuhksuhkrut ja viiluta enne serveerimist.
NB!Kui soovid serveerida jäätisega, ei pea täielikult maha jahutama vaid serveeri , kuni kook on veel soe.
Koostis:
250g magedat võid
175 g lihtshokolaadi
340g fariinsuhkrut
300 ml espressot
250g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
55g kakaopulbrit
2 muna
tuhksuhkrut
Valmistamine:
Kuumuta praeahi 160 kraadini (gaasipliitidel 3.jaotus). Määri 23 cm läbimõõduga koogivorm rasvainega ja vooderda küpsetuspaberiga. Tõsta või, shokolaaditükid, suhkur, espresso keeva veega kastruli kohale asetatud kaussi ja kuumuta, kuni segu on sulanud. Sega ühtlaseks, seejärel jahuta 15 minutit.
Tõsta jahtunud shokolaadisegu kaussi, sõelu jahu ja kakao ning lisa segades munad. Vispelda elektrimiksriga ühtlaseks. Vala tainas koogivormi ja küpseta 1 tund.
Tõsta koogivorm ahjust välja ja jahuta 10 minutit, seejärel tõsta kook traatrestile ja lase täielikult jahtuda. Puista pinnale tuhksuhkrut ja viiluta enne serveerimist.
NB!Kui soovid serveerida jäätisega, ei pea täielikult maha jahutama vaid serveeri , kuni kook on veel soe.
No comments:
Post a Comment