Saturday, March 5, 2011

Mangokook


 Seda kooki sai tehtud lausa kaks. Tegin hommikul ühe kohvikusse müügiks ja siis taheti ühte ka soome külalistele kohvikõrvale pakkumiseks. Mõlemad koogid said peaaegu hetkega otsa. Ühest koogist saab 8-10 lõiku, olenevalt kui suurt koogivormi kasutada.





Koostis:
Põhi:
3 muna
3 spl suhkurt
2 spl nisujahu
2 spl kakaopulbrit
Täidis:
450g mangopüreed
250g hapukoort
300ml vahukoort
100g suhkurt
20g zelatiini
Valmistamine:
Valmista kakaobiskviit.Vahusta suhkruga munavalge ja kollane eraldi. Lisa pool munavalgevahust munakollase vahule. Sega hulka jahu ja kakao. Seejärel sega ettevaatlikult hulka ülejäänud munavalgevaht. Vala taigen küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivate äärtega koogivormi. Küpseta 200 kraadi juures u.8 minutit. Jahuta biskviit ja seejärel kummuta biskviit tagurpidi vormi tagasi.
Täidise jaoks mikserda kokku mangopüree ja hapukoor. Paisuta zelatiin külmas vees ja sulata vesivannil. Vahusta vahukoor suhkruga.Vala pidevalt segades mango-hapukoore hulka sulatatud zelatiin. Seejärel sega saadud segu hulka ettevaatlikult vahustatud vahukoor. Vala segu biskviitpõhjale. Pane kook külmkappi tarduma (u.30min. kuni 1 tund)
Serveeri ja hakka maiustama. Väga maitsev kook.
Hapukoore võib vastavalt maitse eelistustele asendada sama koguse kohupiima või toorjuustuga.

No comments:

Post a Comment