Käisin eile Loiri Pagariäris ja nägin seal müügil moorapeasid. Pole neid juba üle kümne aasta söönud. Ostsin siis ühe. See nägi välja selline:
Otsustasin ise ka järele teha. Leidsin siis http://www.nami-nami.ee/ retsepti. Need siis minu moorapead:
Otsustasin ise ka järele teha. Leidsin siis http://www.nami-nami.ee/ retsepti. Need siis minu moorapead:
Koostis:
Biskviitkoogid:
100 g nisujahu
1 dl suhkrut
3 kuni 4 muna
soovi korral essentsi
Võikreem:
3 sl tuhksuhkrut
100 g pehmet võid
2 kuni 3 sl suhkruga kondenspiima
vanilliekstrakti
konjakit
Vahele ja niisutamiseks:
3 sl magusat mahla
1 kuni 2 sl moosi
Šokolaadipumat:
150 g tuhksuhkrut
2 tl kakaopulbrit
2 sl vett
Biskviitkoogid:
100 g nisujahu
1 dl suhkrut
3 kuni 4 muna
soovi korral essentsi
Võikreem:
3 sl tuhksuhkrut
100 g pehmet võid
2 kuni 3 sl suhkruga kondenspiima
vanilliekstrakti
konjakit
Vahele ja niisutamiseks:
3 sl magusat mahla
1 kuni 2 sl moosi
Šokolaadipumat:
150 g tuhksuhkrut
2 tl kakaopulbrit
2 sl vett
Valmistamine:
NB! Pooltoodeteks on 20 biskviiditainast koogipõhja, 1 klaas šokolaadipumatit, 3 sl magusat mahla, 200 g võikreemi, 1-2 sl keedist.
Biskviiditainast koogipõhjad: moorapeade valmistamisel tuleb eriti hoolikas olla muna vahustamisel. Siin peab soovitama munavalge ja -kollase eraldi vahustamist, muidu vajuvad koogipõhjad laiaks ja madalaks. Vahustatud munavalge peab olema tihe, kõva vaht.
Biskviiditainast pritsi lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6-7 cm läbimõõduga ümmargused koogipõhjad (20 tk, kasuta kondiitrikotti).
Küpseta ahjus helekollaseks, siis jahuta ja lase jahedas ruumis mõni tund seista.
Šokolaadipumat: sega tuhksuhkur ja kakaopulber veega, kuumuta pliidil kogu aeg segades, kuni pumat muutub hapukoorepaksuseks ja on tuline (50 C) - siis on pumat glasuurimiseks valmis.
Võikreemi jaoks sega kõik ained omavahel ühtlaseks.
Kookide kokkupanemine: aseta 10 biskviitkooki lauale, sile pind ülal. Niisuta mahlaga ja pane peale kuhjake võikreemi. Niisuta teised biskviitkoogid samuti ja vajuta kreemi peale. Lase kookidel külmas seista, et vahel olev võikreem kõveneks ja kaht koogipoolt hästi ühendaks.
Enne glasuurimist pintselda kook pealt kergelt keedisega, alumisest osast kinni hoides kasta kook valmis šokolaadipumatisse. Et koogid oleksid ilusad, tuleb neid pumatisse kasta täpselt pealmise biskviitpõhja jagu, mitte rohkem ega vähem.
NB! Pooltoodeteks on 20 biskviiditainast koogipõhja, 1 klaas šokolaadipumatit, 3 sl magusat mahla, 200 g võikreemi, 1-2 sl keedist.
Biskviiditainast koogipõhjad: moorapeade valmistamisel tuleb eriti hoolikas olla muna vahustamisel. Siin peab soovitama munavalge ja -kollase eraldi vahustamist, muidu vajuvad koogipõhjad laiaks ja madalaks. Vahustatud munavalge peab olema tihe, kõva vaht.
Biskviiditainast pritsi lusikaga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 6-7 cm läbimõõduga ümmargused koogipõhjad (20 tk, kasuta kondiitrikotti).
Küpseta ahjus helekollaseks, siis jahuta ja lase jahedas ruumis mõni tund seista.
Šokolaadipumat: sega tuhksuhkur ja kakaopulber veega, kuumuta pliidil kogu aeg segades, kuni pumat muutub hapukoorepaksuseks ja on tuline (50 C) - siis on pumat glasuurimiseks valmis.
Võikreemi jaoks sega kõik ained omavahel ühtlaseks.
Kookide kokkupanemine: aseta 10 biskviitkooki lauale, sile pind ülal. Niisuta mahlaga ja pane peale kuhjake võikreemi. Niisuta teised biskviitkoogid samuti ja vajuta kreemi peale. Lase kookidel külmas seista, et vahel olev võikreem kõveneks ja kaht koogipoolt hästi ühendaks.
Enne glasuurimist pintselda kook pealt kergelt keedisega, alumisest osast kinni hoides kasta kook valmis šokolaadipumatisse. Et koogid oleksid ilusad, tuleb neid pumatisse kasta täpselt pealmise biskviitpõhja jagu, mitte rohkem ega vähem.
Šokolaadipumati asemel kasutaksin päris šokolaadi, kuna see pumat ei ole minu maitsejärgi.
Kasutaksin Belgia-kohupiimatordi glasuuri täiendatud retsepti.
No comments:
Post a Comment