Retsepti leidsin ajakirjast Oma Maitse. Tundus nii ahvatlev, et kohe pidin proovima. Tegin siis esmaspäeval tööl, kuid kahjuks ise proovida ei saanudki. Jõudsin vaevu koogi lahti lõigata, kui see juba müüdud oli. Antud kogusest sain kümme lõiku.
PÕHI:
100g võid
0,5 dl suhkrut
2 dl nisujahu
1 tl vanillisuhkrut
1 munakollane
TÄIDIS:
500g kakaokohupiima
1 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
50g tumedat šokolaadi
8 zelatiinilehte
2 dl vahukoort
GALSUUR:
150g tumedat šokolaadi
1 dl vahukoort
Näpi või. Suhkur, jahu ja vanillisuhkur purutaoliseks massiks. Lisa munakollane ja sega ühtlaseks tainaks. Suru tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva tordivormi põhja. Küpseta 20 minutit.
Sega kohupiim, suhkur, vanillisuhkur ja riivitud šokolaad. Pane zelatiinilehed külma vette ja lase 5 minutit paisuda. Pigista liigne vesi välja ja sega lehed vähese kuuma veega. Jahuta segu ja vala kohupiimamassi hulka. Vahusta koor ja sega ülejäänud täidisega. Vala jahtunud koogipõhjale ning lase külmkapis tarduda.
Sulata vesivannil šokolaad ja vahustamata koor. Sega ühlaseks, jahuta külmikus, kuni paksenemiseni ja määri tarretunud tordile. Joonista kahvliga muster peale ja serveeri.
Glasuuris kasutaksin pisut rohkem vahukoort, sest tahkub liiga jäigaks ja on üsna tülikas lõigata!
No comments:
Post a Comment