Saturday, October 1, 2011

Tosca-kattega õunakook


Koostis:
1,5dl nisujahu
 1dl suhkur
 2spl kartulijahu
 2tl küpsetuspulber
 3 muna
 3spl rapsiõli
 1dl piim
 150g shokolaadi
 5 õuna
Kate:
100g või
 1dl suhkur
 100g mandlilaastud
 2spl piim
 2spl nisujahu
 Valmistamine:
Sega omavahel kuivained: jahu, suhkur, tärklis, küpsetuspulber. Riivi shokolaad jämeda riiviga. Klopi lahti munad, sega õli, piima ja riivitud shokolaadiga. Lisa juurde kuivained ja sega ühtlaseks massiks. Puhasta õunad ning tükelda. Sega tainasse. Küpseta 24 cm-es lahtikäivas vormis 200 kraadi juures 30 minutit.
Tosca-katte jaoks sulata pliidil või, lisa ülejäänud ained ning kuumuta segu, pidevalt seda segades, kuni see on pisut paksenenud. Võta kook ahjust, määri kate koogile ja küpseta veel 200-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni kate on kuldkollase jumega.
Kook on kõige maitsvam soojana.
(Algretsept http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9824)

No comments:

Post a Comment