Saturday, October 1, 2011

Õuna-ananassikook

Koostis:
6dl nisujahu
2tl söögisooda
2tl jahvatatud kaneeli
1tl küpsetuspulber
0.5tl soola
3 muna
3dl fariinsuhkur
1tl vanillisuhkur
 2,5dl õli
300 g õunu
500g ananassi konserv
100 kookoshelbeid
100g sarapupähkleid
Niisutamiseks:
Ananassi kompotivedelikku
Kreem:
200g kohupiima
200ml vahukoor
100g suhkur
Kaunistuseks: pekanipähklid
Valmistamine:
Sega jahu, sooda, kaneel, küpsetuspulber ja sool. Vahusta munad ja fariinsuhkur. Lisa vanillsuhkur ja õli. Sõelu juurde kuivained. Lisa riivitud õunad, nõrutatud ananassikonserv, kookoshelbed ja pähklid. Sega tainas ühtlaseks ja vala 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 200kraadises ahjus 40 minutit. Lase 15 minutit vormis jahtuda ning seejärel kummuta kook alusele tagurpidi. Pintselda pealt ananassikompotivedelikuga. Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ja sega kohupiimaga. Kata kook kreemiga ja hoia külmas vähemalt 1 tund. Kaunista pähklitega.
(Algretsept on võetud www.toidutare.ee - Porgandi-ananassikook)


No comments:

Post a Comment