Tuesday, February 14, 2012

Schwarzwaldi tort

Pole juba ammu midagi uut katsetanud. Täna siis sõbrapäeva puhul tegin Schwarzwaldi torti.

Põhi:
100g shokolaadi
120g või
1,5dl suhkur
2tl vanillisuhkur
4 muna
4spl piim
1dl nisujahu
1dl kartulijahu
3tl küpsetuspulber
2dl jahvatatud mandleid
6spl kirsiviina või kirsikompotivedelikku
Täidis:
1,5 purki kompotikirsse
2spl kartulijahu
4spl suhkur
5dl vahukoor
Kaunistuseks:
200g shokolaadi (tumedat)
3dl vahukoort
1spl suhkur
Valmistamine:
Põhja valmistamiseks sulata šokolaad kuumaveevannil. Vahusta või tavalise ja vanillsuhkruga. Sega võivahu hulka munad, sulašokolaad ja piim. Ühenda jahu tärklise, küpsetuspulbri ja jahvatatud mandlitega. Lisa kuivained või-munavahule ning sega ühtlaseks tainaks. Pane see küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 26 cm läbimõõduga koogivormi. Küpseta 180kraadise ahju allosas 35–40 minutit. Tõsta ahjust ja lase jahtuda. Võta põhi vormist ja lõika kolmeks kihiks. Niisuta alumist kihti 2 sl kirsiviinaga.
Nõruta kompotikirsid, säilitades vedeliku. Tõsta 16 ilusat marja kaunistamiseks kõrvale.
Sega tärklis 6 sl kompotivedelikuga. Aja 3 dl kompotivedelikku koos 2 sl suhkruga tuliseks, lisa tärklisesegu ja kuumuta segades keemiseni. Lisa kirsid ja tõsta tulelt.
Aseta tordivormi äär alumise põhjakihi ümber. Lao põhjale pool kirsisegust. Vahusta 5 dl koort 2 sl suhkruga. Tõsta pool vahukoorest kirssidele. Pane peale keskmine põhjakiht ja immuta 2 sl kirsiviinaga. Laota peale ülejäänud vahukoor ja kirsid. Tõsta peale viimane põhjakiht ningimmuta kirsiviinaga. Pane tort 3 tunniks külmkappi.
Samal ajal tükelda kaunistuseks mõeldud šokolaad ja sulata kuumaveevannil. Määri õhukese kihina küpsetuspaberile ja lase tahkuda.
Kui 3 tundi saab täis, vahusta 3 dl vahukoort 1 sl suhkruga. Kata külmast võetud tort pealt ja külgedelt vahukoorega. Tõsta peale kõrvale pandud kirsid ning kaunista šokolaadiplaadist murtud laastudega.
Valmistusaeg:
55 minutit + 35–40 minutit ahjus + 3 tundi külmas
 Retsept toidutarest http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=10063

No comments:

Post a Comment