Tuesday, January 11, 2011

Napoleoni kook




Valmistamine:
Sega taignaained ühtlaseks.
Jaga saadud taigen neljaks ning rulli umbes A4 paberilehe suurusteks ristkülikuteks (seda on kõige parem teha kergelt jahusel küpsetuspaberil - taigen on väga habras ja seda oleks muidu pea võimatu tõsta).
Küpseta 200kraadises ahjus 4 õhukest helekollast kihti (küpsetamisaeg on ca 8-10 minutit). Lase jahtuda.

Kreemi jaoks kuumuta piim keemiseni, lisa osa suhkrust. Teise osa suhkruga klopi lahti munad ja lisa koos jahuga piimale. Kuumuta mõõdukal tulel pidevalt segades paksenemiseni. Lase täielikult jahtuda.

Määri kreem kihtide vahele, viimane kiht murenda peale. NB! Kihid on üsna rabedad, nii et võib juhtuda, et tervelt ei õnnestu kihte teineteise peale tõsta. Siis tõsta lihtsalt tükkhaaval - valmis tordist see välja ei paista :)
Lase võimaluse korral paar tundi jahedas maitsestuda. Valmis kook lõika üsna väikesteks tükkideks. 
Kook sai üsna hea, kuid antud kreem ei ole päris minu maitsele, seega soovitan hoopis järgmist:
TÄIDIS
2.5  dl piim
3  sl jahu
3  sl suhkur
2  tk munakollane
1  tl vanillisuhkur
2  sl või

Kreemi valmistamiseks vispelda kastrulis piim, jahu ja suhkur ühtlaseks. Kuumuta nõrgal kuumusel pidevalt segades segu paksenemiseni. Tõsta tulelt ja klopi juurde munakollased. Pane tagasi pliidile ning kuumuta veel veidi, kuni kreem pakseneb. Võta tulelt ja maitsesta vanillsuhkruga. Lisa või ja sega ühtlaseks. Jahuta täielikult.
Kuid seda kreemi tuleb pisut vähem , seega on soovitav kogused kahekordistada.

No comments:

Post a Comment