Taigen:
5 | dl | Piim |
50 | g | Presspärm |
1 | tl | Sool |
2 | dl | Lauasuhkur |
1 | tl | Vanill- või vanilliinsuhkur |
2 | tl | Kardemon |
16 | dl | Jahu |
100 | g | Või (pehme) |
2.5 | dl | Jahu |
1 | dl | Fariinisuhkur |
1 | tl | Kaneel (jahvatatud) |
0.5 | tl | Sool |
100 | g | Pähklid (sarapuu-, röstitud, hakitud) |
100 | g | Või |
5 | tk | Õun (suurem, hapukam) |
50 | g | Või |
1.5 | dl | Fariinisuhkur |
1 | tl | Kaneel (jahvatatud) |
2. Koori õunad, eemalda südamik ja lõika tükkideks. Sulata kastrulis või, lisa suhkur, kaneel ja hauta õunatükke 5 minutit võis. Tõsta tulelt ja jahuta.
3. Puru jaoks sega omavahel jahu, fariinsuhkur, kaneel, sool ja pähklid. Lisa külm või ja näpi kiirelt purutaoliseks massiks.
4. Sõtku taigen alla ja vala kergelt jahuga üle puistatud lauale. Sõtku veel veidi ja rulli laiali. Määri õunasegu tainale ja kata 2/3 puruga. Keera tihedalt rulli ja lõika pikisuunas pooleks. Keera kaks pikka riba omavahel põimikuks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda pealt munaga ja raputa peale ülejäänud puru. Küpseta 200kraadises ahjus 25-30 minutit. Kui kringel kipub pealt liigselt pruunistuma, kata küpsetuspaberi või fooliumiga. Jahuta ja serveeri.
No comments:
Post a Comment