Tuesday, March 9, 2010

Kana-juustupirukas



PÕHI
2.5 dl nisujahu
75 g või
100 g Kohupiim
2 sl vesi
0.25 tl sool
TÄIDIS
300 g Kanafilee
1 sl õli
4 küünt Küüslauk
1 tk suur kolane paprika
150 g Riivjuust
0.5 dl hakitud petersell
0.5 tl Must pipar
0.5 tl sool
3 tk muna
3 dl Rõõsk koor 10%
1 suurem sibul
Valmistamine Valmistusaeg:
Valmistamisaeg 20 minutit + 30 minutit külmas + 50 minutit ahjus
Haki või jahuga segamini. Lisa kohupiim, sool ja lõpuks vesi. Sega ühtlaseks tainaks ja pane 30 minutiks külma. Vajuta külmast võetud tainas 24 cm lahtikäiva pirukavormi põhja ja äärtele. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Selleks pruunista tükeldatud kanafileed õlis. Mõne minuti pärast lisa tükeldatud küüslauguküüned, sibul ja paprika, kuumuta mõni minut ja lase jahtuda. Sega hulka riivjuust, koor ja munad. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga. Kalla täidis eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 40 minutit või kuni pirukas on pealt kuldpruun.

No comments:

Post a Comment