Sunday, February 21, 2010

Shokolaadi-maasikatort



Kakaobiskviit:

1. Munakollane ja munavalge eraldada

2. Esimesena vahustada munakollane 30g suhkruga. Munakollase maht peab suurenema 2-3 korda. Vaht on piisavalt tugev kui vahustamise ajal on näha vispli jäljed.

3. Munavalge pannakse vahustama ilma suhkruta. Suhkur lisatakse vähehaaval alles siis, kui on tekkinud õrn kohev vaht. Munavalge vaht peab olema vahustamise lõpuks suurenenud 6-7 korda.

4. Munakollase vahule segada juurde 2/3 munavalge vahust, seejärel segada vähehaaval hulka sõelutud jahu-tärklise-kakao segu.

5. Lisada ülejäänud munavalge.

6. Saadud taigen valada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivate äärtega koogivormi Ø25cm

7. Küpsetada 180° juures 30 minutit

8. Asetada biskviidipõhi jahtuma

Šokolaadi-kohvikreem:

1. Sulatada šokolaad vesivannil

2. Asetada želatiin kange kohviga paisuma

3. Sulatada želatiin vesivannil

4. Vahustada rõõsk koor suhkruga

5. Valada jogurt eraldi kaussi ja segada hulka vanillisuhkur

6. Segada sulatatud želatiin sulatatud šokolaadi hulka

7. Saadud segu valada pidevalt segades jogurti hulka

8. Jogurtisegu valada pidevalt segades vahukoore hulka

9. Segada ühtlaseks massiks ja valada lahtikäivate äärtega koogivormi kakaobiskviidipõhjale, mis on kaetud värskete maasikate viiludega.

10. Asetada tort 2-3 tunniks külma

Kaunistamine:

1. Viilutada maasikad ja asetada tordi äärtele katkematu ringina ja keskele asetada maasika sektorid

2. Šokolaadist tõmmata koorimisnoaga ribad ja asetada tordile maasikate vahele.


1 comment:

  1. 4muna
    30g jahu
    30g kartulitärklist
    15g kakaopulbrit
    400ml 35% rõõskoor
    100g piimashokolaad
    160ml kanget kohvi
    250g capuccinojogurtit
    18g zelatiini
    120g suhkurt
    9g vanillisuhkurt
    500g värskeid maasikaid

    ReplyDelete