Kakaobiskviit:
1. Munakollane ja munavalge eraldada
2. Esimesena vahustada munakollane 30g suhkruga. Munakollase maht peab suurenema 2-3 korda. Vaht on piisavalt tugev kui vahustamise ajal on näha vispli jäljed.
3. Munavalge pannakse vahustama ilma suhkruta. Suhkur lisatakse vähehaaval alles siis, kui on tekkinud õrn kohev vaht. Munavalge vaht peab olema vahustamise lõpuks suurenenud 6-7 korda.
4. Munakollase vahule segada juurde 2/3 munavalge vahust, seejärel segada vähehaaval hulka sõelutud jahu-tärklise-kakao segu.
5. Lisada ülejäänud munavalge.
6. Saadud taigen valada küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivate äärtega koogivormi Ø25cm
7. Küpsetada 180° juures 30 minutit
8. Asetada biskviidipõhi jahtuma
Šokolaadi-kohvikreem:
1. Sulatada šokolaad vesivannil
2. Asetada želatiin kange kohviga paisuma
3. Sulatada želatiin vesivannil
4. Vahustada rõõsk koor suhkruga
5. Valada jogurt eraldi kaussi ja segada hulka vanillisuhkur
6. Segada sulatatud želatiin sulatatud šokolaadi hulka
7. Saadud segu valada pidevalt segades jogurti hulka
8. Jogurtisegu valada pidevalt segades vahukoore hulka
9. Segada ühtlaseks massiks ja valada lahtikäivate äärtega koogivormi kakaobiskviidipõhjale, mis on kaetud värskete maasikate viiludega.
10. Asetada tort 2-3 tunniks külma
Kaunistamine:
1. Viilutada maasikad ja asetada tordi äärtele katkematu ringina ja keskele asetada maasika sektorid
2. Šokolaadist tõmmata koorimisnoaga ribad ja asetada tordile maasikate vahele.
4muna
ReplyDelete30g jahu
30g kartulitärklist
15g kakaopulbrit
400ml 35% rõõskoor
100g piimashokolaad
160ml kanget kohvi
250g capuccinojogurtit
18g zelatiini
120g suhkurt
9g vanillisuhkurt
500g värskeid maasikaid